Musik och märkeskläder

Ända sedan de allra första tonerna började ljuda har musik omgivits av saker som känslor, idéer och stilar. Klassiska kompositörer som Mozart och Beethoven uppmärksammades inte enbart för deras vackra harmonier utan också deras personligheter och utseenden. Mozart gillade till exempel att spöka ut sig medan Beethoven ofta såg extremt ovårdad ut, och båda hade fans och fiender som tyckte allt möjligt om dem.

Idag ser det i princip likadant ut, fast i större skala. Dagens musikartister både inspirerar och inspireras av mode och trender, och för dig som kanske vill satsa på en egen musikkarriär är det här något att tänka på. Det handlar inte nödvändigtvis om att vara snyggast eller hippast, utan snarare om att låta det du har på dig uttrycka din personlighet och ditt skapande. Genom att handla fina och kvalitativa märkeskläder kan du skapa din egen look som utstrålar vem du är som artist, samtidigt som du får en kul och fräsch garderob.

Olika märkeskläder för olika personligheter

Vilken stil som passar just dig beror på flera faktorer men vad du än väljer är det viktigt att plaggen passar din kropp och din livsstil samt att du själv tycker att de är snygga. Några exempel på hur olika stilar passar olika musiker är till exempel Odd Molly som har vackra mönster och en lite bohemisk stil och för tankarna till både folkmusik och 60/70-talsrock, Calvin Klein som älskas av eleganta rappare som Jay-Z och A$AP Rocky eller Diesel som passar tuffare tongångar.

Det kan också vara kul att experimentera med olika märkeskläder efter humör och tillfälle. Att kunna variera sina kläder känns inspirerande och uppiggande, precis som musiksmaken ofta varierar efter sinnesstämning och sysselsättning. Du lyssnar förmodligen inte på samma musik när du städar som när du dukar inför en romantisk middag.

Inte bara utsidan

När du ska skaffa märkeskläder är säkert det första du tänker på kläder som ska synas utåt. Som musiker står du på en scen och ska ses av en publik, och därför får de yttre plaggen extra stor uppmärksamhet. Det är dock även viktigt att du har bra underkläder som känns bekväma och som gör både din figur och dina kläder rättvisa. Ett klassiskt misstag är till exempel att ha fel storlek på din bh, vilket inte bara är föga smickrande på utsidan, det känns dessutom ofta obekvämt. Detsamma gäller trosor och kalsonger, där ett par för tajta underkläder stryper åt och stramar, medan ett par för stora kan ge konstiga bulor och bucklor på byxor och kjolar.

Genom att välja lite olika märkeskläder får du inte bara kvalitet, du får också många möjligheter att skapa precis den stil som passar dig. Det kommer att tjäna ditt musikaliska skapande på fler än ett sätt, och du kommer känna dig på topp.